HTML

Ágyi poloska: az új lakótárs -Poloskairtásról

Az ágyi poloska életmódja, poloskairtás, poloskairtók

Friss topikok

Ágyi poloska felderítése

2008.02.28. 23:23 Rovarirtó

Árulkodó nyomok:
A poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, megbizonyosodunk arról hogy valós ártalomról van-e szó, és hogy valóban ágyi poloska okozza-e azt.
A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni. Árulkodó jelek a fekete
pontok -elsősorban kárpit és fa felületeken.
A lepedőn lévő vérfolt, olykor a falon elnyomott poloska az ártalom biztos jele.
PoloskairtásA rejtett zugokat kedveli:
Tipikus búvóhelyei közé tartoznak az olyan rés-repedések és illesztések ahol képes mélyen meghúzódni, hogy hasa és háta egyaránt a felülettel érintkezzen.
Ilyen lehet például az ágy fa részeinek összeeresztése, a fa és kárpit felületek illesztése. A fal és padló találkozásánál lévő szegőléc rései-hézagai, szakadt tapéta
szintén kitűnő rejtekhelyéül szolgál.
Poloskaírtás
Az ágy közvetlen közelében lévő bútor kitűnő rejtek az ágyi poloska számára.
A vízgőzzel telített, párás helyekett viszont nem kedveli. A konyhában és fürdőszobában kizárható a poloska megjelenése. Ágyi poloska életmód
Poloska írtása


 

Szólj hozzá!

Címkék: poloska poloskák ágyi poloskairtás poloska irtása

A poloska hogyan kerül be a lakásba?

2008.02.28. 08:44 Rovarirtó

Általában behurcolással, berendezés tárgyakkal, bútorokkal. Előfordul, hogy a költöztető cég közvetítésével történik a fertőzöttség átvitele (ők sokszor szállítanak öreg, például hagyatékból származó bútorokat, melyek gyakran ágyi poloskától erősen fertőzöttek, így a poloska már a teherautón átterjedhet új ágyunkra).

Jellemző, hogy az ágyi poloskával való találkozáskor az első dolog: dobjuk ki az ágyat!
Ennek aztán nagyon örül valaki ("találtam egy újszerű ágyat... megmentem!"), de csak néhány napig. 2006-ban történt velünk, Angyalföldön a Szabolcs utcában végeztünk poloskairtást: a tulaj ragaszkodott hozzá, hogy az ágyat ne fújjuk le mert ő azt elégeti,  mindössze a környezetét kezeljük. Nem használt a szép szó, az ágy maradt, mi mentünk. 10-15 nap telt el, szintén a Szabolcs utcából kerestek minket, ismét poloska... Ismerős környék, viszont általában csótányirtásra szoktunk oda járni.
Szomszéd háztömb, földszinti lakás.  A szokásos kérdések (mióta tapasztal ártalmat,került-e be bútor mostanában stb) után a tulaj először nem érti derültségünk okát, majd ízes káromkodásba kezd, amikor megmondjuk neki, a kedves szomszéd ágyáról van szó, melyet a szemeteskonténerből halászott ki két hete. Valószínűleg emberünk egyszerűbbnek találta az ágyat kidobni, mint eltüzelni.  Itt szerencsére alapos poloskaírtás tudtunk végezni, a lakó pedig megfogadta hogy többé nem visz haza bútort lomtalanításból, a szomszéddal (akit egyébként jól ismert) pedig  el fog beszélgetni.

Poloskairtás rendelés!

Szólj hozzá!

Címkék: poloska ágyi poloskairtás írtás

Poloskacsípés

2008.01.28. 10:30 Rovarirtó

Sokan fordulnak hozzánk telefonon azzal a kérdéssel, hogy milyen a poloska csípése, ugyanis "kiütéseket", csípéseket tapasztalnak magukon, de nem tudják mi okozza azt, ágyi poloskát még sosem láttak. A képen ágyi poloskától származó csípések láthatóak.
Az ágyi poloska csípésére általában jellemző hogy nehezen gyógyul, a viszketés sokáig akár 7-10 napig  elhúzódik, ellentétben a szúnyog vagy bolha csípésével melyek 2-3 nap után már nem viszketnek.

Ágyi poloska biológiájáról bővebben is olvashat!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: poloska ágyi poloskacsípés csípése